Scholen

Begeleiding doet ertoe

Coaching Support is een hulpmiddel waarmee je de begeleiding van zij-instromers en hun duo-partners kunt ondersteunen en perfectioneren.

Door werkdruk en andere werkzaamheden komt begeleiding door de bovenschoolse coach vaak neer op brandjes blussen. Terwijl het juist zo belangrijk is om goed zicht te hebben op dat waar de zijinstromer behoefte aan heeft. Want daar kun je dan je begeleiding op afstemmen. Daarom is Coaching Support ontwikkeld.

Coaching Support is een tool die de motivatie van de zijinstromer intensief meet. Indien nodig worden werkveldbegeleider en/of de bovenschools coach geïnformeerd en gevraagd om actie te ondernemen. Zo kun je zonder intensieve persoonlijke begeleiding toch zicht houden op de ontwikkeling van de zijinstromer. Plus: indien nodig kun je meteen bijspringen.

Brochure           Over ons

Wat doet Coaching Support?

Binnen de tool koppel je een zijinstromer aan zijn/haar duo-partner. Periodiek ontvangen beiden dezelfde vragen van Coaching Support, bijvoorbeeld over hoe de samenwerking bevalt. Zij beantwoorden de vragen apart van elkaar. Dat kan snel en eenvoudig, bijvoorbeeld door middel van een beoordeling met een cijfer of een aantal sterren. Optioneel kan er ook een bericht worden geschreven aan de coach en/of vertrouwenspersoon.

De antwoorden op de vragen worden door de software geëvalueerd. Aansluitend volgt een advies of meer informatie. Soms ontvangen beide partijen vervolgvragen. Omdat de zijinstromer en de duo-partner elkaars antwoorden niet zien, beantwoorden ze de vragen echt alleen naar eigen inzicht. Zo voorkom je sociaal wenselijke antwoorden. Eventuele problemen in de samenwerking kunnen hiermee snel worden gesignaleerd. Dat bevordert weer de onderlinge communicatie.

begeleiding docent

Hoe helpen we jouw school?

Coaching Support verzamelt feitelijke data

Het vertrek van een zijinstromer is een vervelende zaak. Er zijn niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook financiële consequenties. Het werven en opleiden van een nieuwe zijinstromer kost veel tijd en veel geld. Daarom is het van belang dat de zijinstromer een goede leerkracht en collega wordt.

Blijkt dat de samenwerking en opleiding niet goed verloopt? Dan kun je het beste zo snel mogelijk beslissen over de voortzetting. Coaching Support biedt ondersteuning en begeleidt de organisatie bij het verzamelen van de juiste informatie om hierin een weloverwogen besluit te kunnen nemen.

Werkgeluk monitoren

Ook na het BO-onderzoek blijft het belangrijk om het werkgeluk van een startende leerkracht te volgen. Dit hoeft minder intensief dan in een opleidingsperiode, maar wel intensiever dan met een periodiek functioneringsgesprek. Koppel dan de basisschoolcoach aan de leerkracht en de eventuele duo-partner. Daarmee verhoog en verleng je de betrokkenheid van leerkrachten bij jouw school. Zo bespaar je op kosten voor de werving, aanname en het inwerken van nieuwe leerkrachten.  

Alle voordelen op een rij!

  • Meer werkgeluk voor de zijinstromer.
  • Meer rust voor de duo-partner van de zijinstromer.
  • Positieve invloed van de vragen op de onderlinge communicatie.
  • Duidelijke informatie naar de coaches (HRM).
  • Vastleggen van het dossier rond de begeleiding.
  • Relevante besparing in kosten aannemen, inwerken en exit.

Veel gestelde vragen

Hoe helpt Coaching Support bij het begeleiden van zij-instromers?

Coaching Support biedt gerichte vragen en evaluaties om de samenwerking en voortgang van zij-instromers en hun duo-partners te monitoren.

Wat gebeurt er als er problemen worden gesignaleerd?

Bij signalen van problemen worden coaches en werkveldbegeleiders geïnformeerd, zodat zij tijdig kunnen bijspringen en actie ondernemen.

Hoe wordt het werkgeluk gemonitord?

Het werkgeluk wordt gevolgd via periodieke evaluaties en communicatie tussen de leerkracht en de duo-partner.

Staat jouw vraag er niet bij? Voor meer informatie, klik op de knop hieronder om naar de contactpagina te gaan!

 Contact